Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kod lakieru NV632 i MV632 to te same kolory ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z was może potwierdzić , że te kody kolorów to taki sam lakier ?

Na mojej tabliczce jest moim zdaniem   NV632 i w necie jest wiele ofert
z częściami blacharskim z tym kodem koloru .

Mam do kupienia pewien element w kolorze i dostałem fotkę tabliczki tego auta
i tam jest ewidentnie    MV632 .

Może to kwestia innej czcionki ale to też dziwne bo tabliczki w jednym modelu raczej drukuje się
tą sama . Nigdzie nie mogę znaleźć wszystkich kodów lakieru RENAULT .

Z forum angielskiego: 

The paint code is 632 - Gris Boreal.
The prefix, is Renault-speak for the lacquered finish on the paint.
MV = Metallise Vernise metallic paint & Varnish (lacquer)
NV = Nacre Vernis solid paint (pearl) & Varnish
Your paint code has been used for many years and there are actually some 14 variations of which only 2 are pearl.
Therefore, to ensure the best possible paint-match, you should source panels from the same paint-code prefix as your own car.I can understand if this is confusing, but in fairness, it's by no means unusual for manufacturers to change paint formulations slightly each year.

Pisze żeby mieć taki sam kod jak fabryczne. albo kupić i polakierować. Bo nigdy nie będzie tak samo jak swój.

Też szukałem kiedyś NV632 ponieważ wydawało mi się że taki kod miałem na słupku i zauważyłem, że często ci co odczytują kod z tabliczki ze względu na budowę czcionki to MV odczytują jako NV. Sam kupiłem element z taką pomyłką i pasował idealnie. Po dokładnym sprawdzeniu stwierdziłem, że jednak to nie N tylko M. W załączeniu masz zdjęcie tabliczki z MV to sobie porównaj. Niektórzy będą mówić, że to nie M tylko N, ale niech porównają czcionkę kodu samochodu u góry EMOU (wygląda jak ENOU - ale taki kod nie istnieje).

20160716_225928.jpg