matusz Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Witam potrzebuję znaleźć zasilanie które pojawia się po otwarciu auta. Dokładnie gdzie pojawia się plus po odblokowania centralngo z którego mogę skorzystać. MII z HF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Co chcesz tam podłączyć - jak duże obciążenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Zamek bagażnika, aktualnie po zamknięciu cały czas jest napięcie na zamek i można otworzyć bagażnik. 2 elektryków juz sie poddalo, a że zbliża sie wyjazd chcialbym to tymczasowo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Włącza się po otwarciu z pilota, lub pobudzeniu po HF, ale wyłącza się po takim czasie jak radio. Czas liczony od zamknięcia. Zamek bagażnika ma obwód wydzielony w UCH. Cały problem to zmiana polaryzacji do zamknięcia, czy otwarcia. Wymontować i sprawdzić przez symulację, czy działa prawidłowo. On dodatkowo ma blokadę zapłonu, przy otwartej klapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Zamek działa prawidłowo. Otwiera zamyka. Problem w tym ze zamkną auto to cały czas idzie napięcie na przycisk otwierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 A jak to zmierzyłeś, skoro ono ginie po określonym czasie od zamknięcia? Możliwe, że Twoje BSI nie przechodzi w stan spoczynku, bo któryś czujnik w drzwiach jest uszkodzony. Miałbyś wtedy stały pobór prądu z akumulatora od 140 mA w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Zamykam samochód z otwartym bagaznikiem ( zamek w bagażniku zamknięty śrubokrętem) po 30 min jest napięcie na guzik. I guzik hf w klapie tez nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Antena HF do bagażnika jest bagażniku na belce za siedzeniami. Jeśli zamkniesz samochód z karty to możesz bagażnik otworzyć ręcznie bez używania karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Ale to jest jak nawet bez karty jestem i mogę otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) 1 minutę temu, matusz napisał: x Zamknięcie z karty zamka bagażnika słyszysz normalnie i otwarcie z dolnego przycisku klapy również? Jak zrobić na szybko, na wyjazd? Połączyć zasilanie silnika zamka bagażnika z silnikiem zamka tylnych drzwi. Edytowane 9 Lipca 2018 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Otwarcie z przycisku słychać zamknięcia karta nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Napisałeś, że zamek został sprawdzony elektrycznie. Wynika z tego, że nie dostaje polaryzacji z impulsem do zamknięcia, czyli uszkodzenie jest w sterowniku. Uszkodzony może być przekaźnik spolaryzowany. W zamku jest dodatkowa blokada do otwarcia awaryjnego . Może ona jest w niewłaściwym położeniu i będzie blokowała zamykanie elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Podmienie jutro zamek na inny. A pytanie z innej strony zamykając samochód w kostce od przycisku otwierania powinno być napięcie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Jest określony czas - od sterowania. To co ci napisałem z tą blokadą to jest typowa usterka tych zamków. Zawsze się psuje, że nie chce zamknąć, ale napisałeś, że zamek sprawdziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Tak tylko myślałem ze po zamknięciu po prostu niema napięcia, a u mnie jest cały czas. A Ty mnie uświadomiłes ze przy zamknięciu ten zamek tez powinien się zamknąć a ja przy zamykaniu nic nie słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi