Alone Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam, Czy ktoś w Łebie bliskich okolicach ma CLIPa? - jak to zwykle na urlopie coś się musi........... W dniu wczorajszym po przejechaniu ponad 400km pod Gdańskiem auto zgasło(w dużym korku) i nie chciało odpalić - udało się w końcu odpalić ale jest service + einspritzung uberprufen(Megane II 2005 1.6 benzyna) W Gdańsku udało mi się znaleźć "mechanika" który podłączył auto pod kompa - ale nie umiał zdiagnozować co do wymiany - błędy jakie się pojawiły to: DF079 - jednostka sterująca przepustnicy DF089 - Czujnik ciśnienia rury dolotowej DF009 - czujnik pedału jazdy przypuszczam że od temperatury padła jakaś wiązka/czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Brak czystego połączenia gniazda przepustnicy - możliwe, że utlenienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alone Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Starałem się sprawdzić połączenie/przewody niestety wszystko wygląda normalnie - ma ktoś pomysł jak sprawdzić to gniazdo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Musisz wyczyścić połączenia, bo sprawdzanie w warunkach polowych jest niemożliwe. Edytowane 24 Lipca 2018 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alone Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Auto zrobione - diagnoza zwarcie na wiązce elektrycznej które uszkodziło moduł w przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alone Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 mały update przepustnica jednak jest dobra - po powrocie do domu założyłem starą przepustnicę na której jeżdżę już kilka dni - prawdopodobnie uszkodzone były tylko przewody a na przepustnicę po prostu warsztat mnie "naciągnął" nie chce ktoś kupić prawie nowej przepustnicy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Dnia Tue Jul 24 2018 o 08:51, jabrze napisał: Brak czystego połączenia gniazda przepustnicy - możliwe, że utlenienie. To było to. Ogłoszenie daj do "Sprzedam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi