Kamillok Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam zacznę nowy temat bo przeszukałem forum ale nic konkretnego nie znalazlem... Posiadam meganke I z 2001 1.4 16v Problem polega na tym ze czasem ma problemy z odpaleniem musze kręcić po kilka razy aby odpaliła, jak odpali to obroty są strasznie nisko na dolnym poziomie 500 i chodzi tak jakby chciała zaraz zgasnąć. Gdy pochodzi troszkę i obroty sie unormują leciutko ponad 500... to gdy dojeźdzam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło obroty spadają znowu do zera ale nie gaśnie...ehh Wymienione zostało. czujnik połozenia przepustnicy uszczelki pod kolektorem dolotowym i od przepustnicy świece zaplonowe wszystkie filtry itp silniczek krokowy czujnik w kolektorze dolotowym Zastanawiam się nad wymiana czujnika położenia wału korbowego, ale już nie wiem gdzie może tkwić problem.. odpinałem klemę na noc i niestety nic nie pomogło . W miedzyczasie podjadę na kompa i sprawdzę błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 12 minut temu, Kamillok napisał: Zastanawiam się nad wymiana czujnika położenia wału korbowego, ale już nie wiem gdzie może tkwić problem.. Czujnik ten jest elementem chimerycznym, często odmawia posłuszeństwa. Wymiana tylko na oryginał. Należy wymienić również przy tym przebiegu ; kopułkę, palec i przewody zapłonowe, Przeczyścić czujnik map sensor oraz zapewnić 100 % szczelność jego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillok Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 hmm w tym modelu niema palca rozdzielacza i kopulki tylko cewki zapłonowe. Co do czujnika to jednak kupie bo nie duzy koszt. Pujde jeszcze na diagnostyke i zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Warto sprawdzić ciśnienie pompy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi