Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Podgrzewane Lusterka nie działają,brak napiecia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z Lustrerkami.

Obydwa Lusterka nie działają.Bezpiecznik był sprawdzony ,nawet wymieniony nowy dla pewności.

Na wyjściu lusterek niema napięcia przy połączonych nowych /starych matach.Stare maty mają przejście.

Sprawdzałem przy włączonym podgrzewaniu tylniej i przedniej szyby.

Jakieś sugestię czy doświadczenia w temacie?

Tylna szyba grzeje? Masz napięcie na bezpieczniku od lusterek w skrzynce w kabinie? 

Lusterka dostają zasilanie z bezpiecznika ogrzewania tylnej szyby. Bezpiecznik ten jest w skrzynce bezpieczników pod maską. Następnie z tego bezpiecznika prowadzi przewód do bezpiecznika 7,5 A od lusterek umieszczonego w kabinie.

Tylnia szyba działa bez zarzutów.

Z tego co pamiętam to chyba nie było napięcia na bezpieczniku.

Przy bezpieczniku pod maską jest osbna linia dla lusterek czy wspólna ?

Dziś sprawdzę po pracy jak to wygląda.Mam nadzieję że to luźny przewód albo styk.Z tego co pamiętam to chyba nie było napięcia na bezpieczniku.

Edytowane przez Astma

18 minut temu, Astma napisał:

Przy bezpieczniku pod maską jest osbna linia dla lusterek czy wspólna ?

Pod maską linia jest wspólna, według schematu gdzieś w wiązce się rozgałęzia na lusterka.

To jutro czeka mnie wyciąganie wiązki... Najwyżej pociągne nowe przewody jak nie znajdę tego połączenia.

Odzwe się jak zrobię ;)

Sprawdziłem moduł UPC wyczyściłem wszystkie styki i bezpieczniki.Mam błąd steering not lock.I auto ma zablokowana blokadę i nie mogę jej wyciągnąć.Kiedyś też mi sie to zdążyło jak coś sprawdzałem i pomogło wyciągnięcie blokady i jej cofnięcie.

Aktualizacja.

Wszystko działa razem z lusterkami.

Powodem awari blokady był skorodowane gniazdo pinu od grubego kabla żółto białego w brązowej wtyczce modułu UPC ,a ktory kabel jest od lusterek nie wiem ale wyczyscilem kabele grube zielony i niebieski i lusterka zaczęły działać.

Edytowane przez Astma

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!