maciej.gajda92 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość ;) Jakiś czas temu zakupiłem Megane III phI 1.5dci 78kw 105/106km 2009r. Od wczoraj zauważyłem lekkie przyduszanie (tak jakby lekka odcinka), po którym silnik wkręca się już płynnie na większe obroty (przyduszenie występuje w granicach 2000 obrotów). Podjechałem do znajomego na diagnostykę komputerową i pojawił się komunikat "błąd ciśnienia paliwa". Błąd został skasowany. Następnie przejechałem się samochodem kilka kilometrów i wróciłem ponownie do niego na diagnostykę- komunikat już się nie pojawił. Moje pytanie brzmi, czy te przyduszania mogą mieć coś wspólnego z tym błędem? Jeśli tak to co proponujecie dalej? Z góry dziękuje za wskazówki! Pzdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Po pierwsze to uzupełnij informację czym było diagnozowane, a po drugie podaj kod błędu jaki miałeś. Może ktoś Ci udzieli odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej.gajda92 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam w tej chwili nie jestem w stanie podać tych informacji, także musimy poradzić sobie bez nich. Co do samego błędu są to "komunikaty serwisowe" o innych kodach jak dobrze pamiętam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi