piocool Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Od tygodnia jestem posiadaczem CLIPa i nasuwają mi się pierwsze pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi. Moje auto to Megane III PH1 GT - 2.0dci M9R 160KM - w CLIPIe podczas diagnostyki wtrysku zgłasza się EDC17 CP19. Przeglądając masę innych tematów dotyczących diagnostyki wielokrotnie natykam się na parametry, których u mnie nie widać. Pytanie czy to ze względu na wersję CLIPa (używałem v178) czy wersja ECU monitoruje mniejszą ilość parametrów, czy nie umiem się do nich doklikać ? Mowa np. o takich parametrach jak : PR015 Moment Obrotowy PR022 Różnica zad a rzecz polozenie zaw EGR PR209 Różnica miedzy zad rzeczy cisn dolad PR023 Różnica wydatku powietrza PR005 Zalecany kąt otwarcia zaworu EGR i wiele innych. Screen znaleziony w sieci : Lista moich parametrów : Niestety nie dysponuję serwisówką dla tego silnika z EDC17, jedyne co udało mi się znaleźć to : https://pl.scribd.com/document/367908805/EDC-17 od Traffica - i tam te parametry również występują. Czy to możliwe, żeby nowsze EDC17 zbierało mniej informacji niż starsze EDC16 ? Skąd brać wartości defaultowe/wzorcowe dla danych parametrów? Czy można w CLIPie zapisywać wartości z kilku kalkulatorów jednocześnie ? Np. z wtrysku i ABS ? Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez piocool Spójniejszy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi