szubi712 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Wiatm serdecznie, chciałbym w scenicu założyć oryginalne światła do jazdy dziennej, niestety w samochodzie nie ma instalacji. Czy mając oryginale lampy da się w prosty sposób je podłączyć (ACC, masa, postojówki), jeśli tak prosiłbym o opis pinów. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Najpierw sprawdź sobie jaką masz wersję UCH bo jak dobrze pamiętam wersje (nie pamiętam oznaczenia) chyba oznaczenie L1 nie wspierają dziennych, wszystkie wersje powyżej wspierają. Jak się nie znam lub się mijam niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi712 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Oki sprawdzę, czyli na moje nieszczęście nie jest tak, że podłączam do lamp masę, acc i postojówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 oryginalnie w lampach z H7 na samej górze lampy jest miejsce na dzienne ale nie ma tam pewnie wyciętych otworów, oprawek i jak mówisz instalacji. Same lampy mają homologację na dzienne. Kilka osób na forum już sobie podokładało dzienne w tym miejscu ale troszkę rzeźby jest (najgorzej wyciąć te miejsca pod oprawki ponoć:D). Potem trza jeszcze przekodować uch i jak chcesz mieć możliwość włączania/wyłączania ich to reprog licznika. Cinas się na tym najlepiej zna na forum więc do niego uderz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi712 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Wszystko fajnie, tylko, że ja chcę dołożyć ledy do wersji po liftingu. Niepracyzyjnie się wyraziłem na początku, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zderzaki z ph1 i ph2 też są inne jak mnie pamięć nie zawodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi712 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 dokładnie tak jak mówisz. A mi chodzi o rozpiskę pinów w lampie Scenic III ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 USM - koło akumulatora w Scenic musi być L3, inaczej nie ma pinów i nie wysterujesz led. USM z megany L2 już ma piny do dziennych - poszukać USM z megany o podobnym wyposażeniu lub inne i zaprogramować pod auto - clipem nie bardzo się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi