krzychsolecki Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam Wymieniłem klocki tył w scenicu były słabe, jakieś 2 miesiące temu . Około miesiąca temu zauważyłem podwyższone spalanie, zauważyłem ze grzeje się tyla tarcza lewa.Po przejechaniu kilkunastu kilometrów trasu jest gorąca a prawa tarcza chłodna. Wyczyściłem jeszcze raz jarzmo klocki pracują lekko blaszki nowe , tłoczek przesmarowany czysty , a tarcza nadal się grzeje zauważyłem ze tłoczek po zaciągnięciu ręcznego i zwolnieniu nie cofa się jak trzeba tarcza szoruję po klockach . Delikatnie docisnę tłoczek przy złożonym zacisku i jest ok nie obciera. Zastanawiam się co jest myślę o zakupię nowego zacisku na ktoś jakiś pomysł. Pozdrawiam Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez krzychsolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Ręczny w automacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychsolecki Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 tak ręczny sterowany elektrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) W rozwiązaniu problemu Ci nie pomogę ale ponieważ też mam taki chciałbym jeszcze dopytać czy klocki wymieniałeś przy użyciu procedury z clipem czy jakoś inaczej, w sensie standardowo? Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychsolecki Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 wymiana klocków bez clipa dorobiłem przewód z gniazda zapaliczki 12v do sterowania zaciskiem (dwie żeńskie wsuwki samochodowe) silnik się cofa przy podłączeniu do zacisku po wyjęciu wtyczki . Bez siłowania sie z tłoczkiem , następnie po założeniu nowych klocków zmieniasz biegunowość przy wtyczce i silnik się zaciska i tyle działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Nie wiem jak długo się cofa tłoczek przy podaniu bezpośrednio napięcia z gniazda zapalniczki ale Clip cofa tłoczek o wiele dłużej niż przycisk ręcznego. Natomiast po ukończonej procedurze następuje kalibracja hamulca do nowych klocków/tarczy. Tu może być pies pogrzebany - auto nie wie że ma nowe klocki/tarcze i akurat ten zacisk jest dostosowany do starych dlatego bardziej przylega. Oczywiście nie można wykluczyć że się zje.....ł ale na początek wartałoby przeprowadzić kalibrację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Podjedz do kogoś z Clipem i ogarnie temat w module od ręcznego jest procedura odblokowania i zablokowania hamulca, z zaciskami w generacji III raczej nie spotyka się takich problemów żeby się zapiekały tłoczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi