mdavud Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Witam. Posiadam Renault Megane 3 1.6 16V 110KM. Zauważyłem, że podczas zmiany biegów praktycznie zawsze występuje szarpanie, gdy puszczam sprzęgło i dodaję gazu, a do tego piszczą tylne hamulce. Pojechałem do mechanika, właściwie do kilku, aż w końcu któryś miał wolny termin. Dodam, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o motoryzację. Mechanik stwierdził, że trzeba wymienić sprzęgło i tarcze oraz klocki z tyłu. Do tego pokazał mi, że z jakiejś uszczelki na dole silnika sączy się olej i zalecił wymianę. Nie pamiętam dokładnie o co chodzi, ale powiedział, że trzeba wyciągnąć skrzynię i jest trochę roboty. Sama uszczelka to koszt kilkunastu złotych. Poprosiłem o wycenę części i robocizny. Sprzęgło (tarcza, docisk) - 800 zł + 400 zł robocizna, Tarcze i klocki tył - 600 zł + 300 zł robocizna, Wymiana uszczelki - 800 zł robocizna. Łącznie za wszystko chce 2900 zł z częściami. Czy to normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Sprzęgło, cena może być taka (zależy jakie sprzęgło). Tarcze - dla mnie cena i robocizna jak za tylne hamulce to kosmos. Uszczelka - ciężko powiedzieć, zależy jaka to uszczelka, najlepiej jak byś zrobił zdjęcie. Najlepiej jedź jeszcze do innych dwóch mechaników, na potwierdzenie przyczyny szarpania i podania cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi