kocuper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 miszel73, mam ten sam problem. To jest wina wersji wyposażenia, nie masz domykania szyb i dlatego nie działa ten patent. Można to załatwić, ale Clip jest potrzebny. P.S. To jest kara, za to że nie kupiłeś lepszej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Wszystko zależy od wersji wyposażenia jaką masz u mnie elektryka działa bez naciskania START ( oczywiście podstawowe rzeczy jak radio, szyby, lusterka, wycieraczki ). P.S Jeżeli masz HANDS FREE to niema opcji abyś musiał dawać Megi prąd... Sprawdziłem u Kolegi Co prawda ma model ph II ale również szybki opuszcza bez przycisku START. W sumie to jest zaleta głowna zaleta HF. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Rabcio, w takim razie u mnie bylo cos nie tak.Bez naciskania przycisku start moglem tylko wlaczyc radio a nawiew,szyby,wycieraczki nie uruchamialy sie.Mam ta sama wersje megi co Ty,z hands free i na pelnym elektrycznym wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Sławek dziwne - bo ja nie mam najgorszej wersji - authentique. Tak sie zastanawiam czy nie da sie tego w prosty sposob zalatwic: po prostu dolozyc napiecie z inngo kabla. MOze dalo by sie wpiac w wiazke w słupku? Ps. NIe wiem jak Wy macie ale u mnie np. szyba automatycznie sie nie domknie jak dluzej przytrzymam przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szejker Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Do Rabcio !! Ja też mam HF i wersję wyposażenia LuxePrivilege i na 100 % jeśli nie nacisnę przycisku START to działają mi tylko elektr. lusterka i radio. Dopiero po naciśnięciu START (wszystko jedno czy ze sprzęgłem czy bez - czy zapali silnik czy nie) Prąd dochodzi do pozostałych odbiorników. I innej możliwości nie ma w Megi II ph I !! Koniec i basta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 1szejker, ale u Rabcia działa jak tylko zbliży się do auta :) może on ma jakąś super wypasioną wersję :-P nawet u kolegi sprawdzał i jest tak samo.Czyli Ty też 1szejker, masz coś popsute w swojej megi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szejker Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Mam za grube spodnie jeansowe i anteny nie wykrywają obecności karty którą mam w kieszeni. :) A szkoda bo byłoby EXTRA !!! :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 1szejker, no to musisz zacząć chodzić w cieńszych albo podjechać do ASO :) Może kolega Rabcio, opowie nam jeszcze o jakiś innych czarach związanych z megi ,o których nie mamy pojęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 miszel73, skoro podtrzymanie przycisku nie spowoduje automatycznego zamykania. To nie masz możliwości. Pogadaj w ASO, może ktoś się zlituje i pomoże :) . ASO Renault jak kobieta, nigdy nie wiesz na co trafisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Mnie się wydaje, że Rabcio i kolega mają auto po dzwonie i podczas naprawy ktoś dał doopy i źle połączył kabelki. W Megane są 3 wersje CPU w zależności od wyposażenia. Ja co prawda nie mam Privilege'a, ale sprawdzałem osobiście i mam trzecią, najbogatszą wersję kompa i mimo to nie obsługuje mi szyb bez wcześniejszego naciśnięcia Start/Stop. Także przystaję przy wypowiedzi Waldka i Szejkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Proponuje poczytać dokument MR364SCENIC8 rozdział 87D w Dialogys. Wszystko jak na dłoni. MR364MEGANE8.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 To skopiuj przecież nie każdy ma Dialogysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioots Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 U mnie działa tak: Wsiadam do auta kłade karte na fotelu i naciskam start i all dziala ;] (bez silnika) (nie wkładam karty do czytnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 danioots, a jak kładzisz kartę obok i nic nie naciskasz to co Ci dziala?Wszystko tak jak Rabciowi czy tylko radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 miszel73, żeby rozwiać Twoje obawy (wątpliwości). Załączam schematy instalacji, jaką masz i do jakiej musisz dążyć. Instalacje różnią się wiązkami (tu masz racje) oraz przełącznikami, ale warto się temu przyjrzeć, bo nieunikniona będzie wizyta w ASO w celu odblokowania funkcji. 0216.zip 0213.zip 0215.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi