kacper69 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Żonie spaliła się żarówka H7 w aucie, zadzwoniła do mnie abym przygotował się do wymiany. Więc wracając z pracy , na wiodącej stacji paliw nabyłem taką żarówkę. Tak się złożyło , że żona wracając z pracy też nabyła taką żarówkę na stacji innego koncernu. Dziwnym trafem nabyliśmy żarówki firmy Valeo , I tu zaczyna się najciekawsza rzecz. Jak je wyjąłem z pudełek, to okazało się że się bardzo różnią: kształtem bańki, kolorem na szczycie bańki, mają różne wieńce montażowe i mają z różnych stron tego wieńca napisy. Może jeszcze coś nie zauważyłem? Jedyne co mają identyczne to pudełeczka. W 100% identyczne. Co o tym myślicie, która żarówka jest bardziej oryginalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Może po prostu różne serie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Pewnie inna fabryka robiła. Można by było zidentyfikować po dużym kartonie zbiorczym bo pewnie na małym żadnych danych nie będzie ale to dziwne, bo taki producent i w sumie "wtopa". Napiszesz maila do Valeo z zapytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi