martiel Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Witam. Jak to jest z kontem myrenault ? Czy po zakupie używanego samochodu mogę dodać go do mojego konta myrenault ? I czy dalej będę mógł korzystać z aktualizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Konto możesz założyć. A z jakich aktualizacji chcesz korzystać? Nic nie stoi na przeszkodzie by to sprawdzić. Jest też dużo prawdopodobieństwo, iż nie będziesz tam widział historii serwisowej wcześniejszych właścicieli (nawet jeśli była w ASO), a nawet swojej ponieważ zgodnie ze stanowiskiem Renault Polska historia jest udostępniana w MyRenault tylko pierwszym właścicielom. Znane są jednak odstępstwa od tej reguły i nie wyjaśnione są ich powody. Jak dobrze odszukasz to znajdziesz wątek o MyRenault na forum, dość bogaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martiel Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papiok Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja sprowadziłem auto z Francji i dodałem je do MyRenault zaktualizowałem r-linka itd, byłem również na akcji serwisowej w polskim salonie i w MyRenault zostało to odnotowane także śmiało dodawaj auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martiel Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 A możesz opisać krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papiok Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Wchodzisz na renault.pl szukasz MojeRenault, tworzysz konto (chyba że już masz to sie zaloguj) nastepnie dodaj auto, wpisujesz vin i cała filizofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Komunikaty o akcjach serwisowych wyskakują o ile dobrze pamiętam same. Nawet nie trzeba ich szukać. Oczywiście jeśli auto się do takiej akcji zalicza. My Renault to mało rozbudowany portal. Nawet jak będziesz klikał po kolei w każdy link to jego poznawanie nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Niestety MyRenault jest bardzo ubogie w informacje... Ja niestety nie znalazłem tam nic ciekawego nt. mojego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Ja w My Renault nie widzę historii serwisowej, ale widzę bardzo ubogi harmonogram następnych przeglądów ustalony najprawdopodobniej w oparciu o średni przebieg z lat ubiegłych. 1.lipiec 2019 przegląd serwisowy a + wymiana filtra kabiny. 2.sierpień 2019 czyszczenie okładzin hamulcowych. 3.luty 2020 przegląd serwisowy b + wymiana oleju i filtra oleju. 4.lipiec 2012 przegląd serwisowy a + wymiana filtra kabiny. Czym różnią się i co zawierają przeglądy a i b? Gdzie mogę znaleźć rozpiskę czynności serwisowych przy konkretnym przebiegu? Edytowane 5 Lutego 2019 przez Piotr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 @Piotr.. to widzisz prognozę. Po zalogowaniu kliknij w "szczegółowe informacje" i następnie " Chcę zobaczyć mój plan obsługi serwisowej" powinno Ci się otworzyć coś takiego 8 minut temu, Piotr.. napisał: Czym różnią się i co zawierają przeglądy a i b? Gdzie mogę znaleźć rozpiskę czynności serwisowych przy konkretnym przebiegu? Tam masz wszystko opisane. Dodatkowo tutaj wszystko kiedyś opisałem: https://megane.com.pl/topic/73390-16-16v-plan-serwisowy-versus-dobre-praktyki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi