xerb Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Cześć, Mój Szczeniak dzisiaj rano się zbuntował i nie ma zamiaru wystartować Wczoraj jeździłem nim po mieście kilka godzin, wstawiłem do garażu a rano ...efekt jak na filmie pod linkiem. Pomyślałem że może akumulator padł i podpiąłem go pod prostownik na kilka godzin, wyszorowałem klemy i zaciski ale nadal bez zmian. Po włożeniu karty blokada kierownicy puszcza, reszta elektryki działa, radio, okna itd ale po wciśnięciu "Start" słychać jakiś "strzał" z pod maski, ekran się resetuje kasując wszystkie ustawienia (język, schemat kolorów) i tak w kółko. Czy macie może jakiś pomysł jak go uruchomić i gdzie jest problem? Film: https://www.youtube.com/watch?v=GIMjDgedhCg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Sprawdź czy przewód masowy przy skrzyni się nie poluzował. Drugi sposób to wrzuć luz i podaj zasilanie na cewkę rozrusznika bezpośrednio z akumulatora. Najlepiej po uprzednim odkręceniu cienkiego przewodu zasilającego cewkę. Sprawdzisz czy to rozrusznik nie robi zwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xerb Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Okazało się że to jednak akumulator. Naładowałem go ponownie pomierzyłem wszystko multimetrem, zamontowałem i auto wystartowało jak gdyby nigdy nic, przy drugiej próbie uruchomienia akumulator "zjechał" do niecałych 9V i już nie dało się uruchomić silnika a do tego wszystko się zresetowało do ustawień fabrycznych. Po wymianie akumulatora na nowy - jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi