nikoxxx1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) Witam wszystkich, mam oto taki problem iż w mojej Megane II PhII , kompletnie skorodowała jedna z dźwigienek wybieraka skrzyni a konkretnie ten "wodzik"z kulką za którą zapinamy linkę zmiany biegów, dodam że skrzynia działa i ma się dobrze lecz ten wodzik trzyma się jakby na ostatnim skrawku metalu, dlatego muszę to pilnie zrobić, taki wybierak kupię na szrocie bez problemu, dostęp to tego też nie jest zły po wyjęciu filtra powietrza tylko pytanie, czy mogę to wyjąć na założonej skrzyni? Nie spowoduje to wypadnięcie jakieś prowadnicy itp. w skrzyni , nie uśmiecha mi się z takich powodów wyciągać później skrzynie i ją rozkręcać, dodaje link jak to wygląda, link jest od Micry ale ta sama skrzynia https://m.olx.pl/oferta/nissan-micra-k12-1-2-16v-wybierak-skrzyni-biegow-CID5-IDxyUkC.html Edytowane 12 Lutego 2019 przez nikoxxx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Wyciągałem kiedyś ze skody fabi ,budowa podobna, nie było problemu po ponownym montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoxxx1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Dzięki, wygląda to dosyć prosto, ale wiadomo że nie zawsze jest tak jak chcemy, mam taki schemat dla takiej skrzyni, fajnie gdyby ktoś napisał kto w takiej skrzyni grzebał, z góry dzięki za wszelkie informacje https://megane.com.pl/files/file/216-broszura-skrzynia-biegów-mt5-jb3jh3jhq/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Czy ktoś może mi powiedzieć, czy wodzik z nissana micry jest jednakowy z tym z megane 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi