czachus Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Cześć, zamki w kolejnym aucie mnie prześladują (Scorpio - stare dzieje, Golf 4). Raz na kilkanaście otworzeń nie odbezpiecza drzwi kierowcy. Wygląda to tak, że wszystkie są otwarte, trzeba drugi raz nacisnąć guzik na karcie i otworzy. Czasem trzeba ponownie zamknąć i otworzyć wszystkie i wtedy jest ok. Zauważyłem, że problem występuje w okolicach zera stopni oraz w momencie kiedy pierwszy drzwi otworzy pasażer - nie zawsze łącznie to występuje. W VAG-ach zamkiem "matką" jest zamek kierowcy i on steruje resztą. Czy w Renault jest podobnie? Nie jest to jakieś szczególnie upierdliwe, bo z kolei do Golfa nie mogłem wejść jak postał w lato na słońcu , ale zakładam, że z czasem czeka mnie wymiana mechanizmu zamka (?) Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi