Komarek Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Co to za dzwiek ? Gwizd , zgrzyt ? Wystepuje tylkonprzy 1500obrotow czy od 1500 do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkce Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Dźwięk jednostajny, nie zgrzyt a gwiazd jakby przez rurę dosyć wysoki dźwięk. Pojawia się poniezej 1500 obrotów niewiele powyżej nagle znika. Nie ma wpływu czy wciska sprzęgło czy nie, czy jadę czy stoję. Jeśli trochę nacisne gaz do tych obrotów to się pojawia choć jest raczej glosniejszy przy jeździe niż na postoju. Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez krzysiekkce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Swojego czasu oglądałem przed kupnem Nissana 1.5 dci 110KM. Gwizdek był od 1500 obrotów. Zdiagnozowano przedmuch kolektora wydechowego. Kolektora nie uszczelki - właśnie uszczelka gwizdala , na zasadzie trawki w dłoni. Widziałem to po demontażu. Na kolektorze było miejsce okopcone. Po zdjęciu i szlifowaniu kolektora , z nową uszczelką była cisza . Może u Ciebie jest to samo ? Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus_89 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Witam. Trzy dni temu u siebie zauważyłem podobny problem co u Ciebie. Powyżej 1500 obr dziwny dzwiek, jak by buczenie, wycie. Podobny do wycia alternatora. Na szybko zrzucilem pasek osprzetu, ale dzwiek dalej był. Wziolem stetoskop. No i najgłośniej jest w okolicach pompy wody... Wiecej juz nie malem czasu diagnozowac. Po świętach się za to wezmę. Jak byś kolego wczesniej rozwiązał problem daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkce Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Oddałem auto do warsztatu- chłopaki długo szukali. Naprowadziłem ich, że przyczyną mogą być przewody paliwowe. Okazało się, że istotnie jak się gdzieś tam dotyka to dźwięk zanika, powstaje jakiś rezonans i stąd taki dźwięk. Niestety, chłopaki nie mieli wolnego kanału a twierdzą, że od dołu muszą posprawdzać więc musiałem się umówić po majówce. Generalnie, mam auto z 2015 roku który świszczy mi gorzej niż poprzednia Astra H - dla mnie to porażka... Miał ktoś taki przypadek i sobie z tym poradził? Jakiś warsztat w okolicach Katowic który zna problem i potrafi sobie poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi