Cosby Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witajcie. To mój pierwszy post więc powitanie tutaj bo dedykowanego działu nie widzę ;) A więc WITAM ! A teraz do rzeczy: Kilka miesięcy polowałem na M3 w GT. Wreszcie trafiłem na 2011r wersję 180KM. Wszystko mi odpowiada poza zawieszeniem - jest pieruńsko twardo i jednak zauważalnie niżej niż przy "standardowej" grandtour. Sama wysokość mi nie przeszkadza ale jazda na 17-tkach 45 po kostce już jest wkurzająca a zaraz założyć chcę 18-tki 40 (fabryczne dostałem z autem). Czy możecie podpowiedzieć co mogę zrobić? Przełknąłbym podniesienie auta bo nie latam wyczynowo - czy istnieje możliwość założenia innych sprężyn np. takich jak w 1.6 czy 1.4 ? Czy amory też musiałbym zmieniać? Niestety nie wiem jak zweryfikować czy zawieszenie u mnie to prawdziwe fabryczne GT (buda GT a nie GTLine) czy jednak ktoś je wcześniej obniżył. Zechcecie podpowiedzieć gdzie szukać info? Czy po VIN da się dojść na jakich sprężynach to wyszło z fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Megi 3 GT jest moim zdaniem twarda. I ma pewno niższa niż zwykle kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cosby Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ok, ale co z podmianą samych sprężyn? Da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie wiem. Jeśli tylko sprężyny są inne to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi