Gurth Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam, Dzisiaj przy odpalaniu samochodu pojawił mi się taki komunikat: Change oil soon, Troszkę sie zdziwiłem bo samochód miesiąc temu był na przeglądzie, i miał wymieniany olej. Mam więc pytanie, czy taki komunikat świadczy o tym że w serwisie (nie ASO) zwyczajnie nie zresetowali mi kilometrarzu który co 20tysiecy ma przypominac o zmianie oleju, czy może jest jakiś czujnik który sprawdza parametry oleju? i Ten tych paramatrów nie spełnia? Samochód ma przejechane 52 tysiace, i rzeczywiście kilomerarz odmierza że do serwisu ma 7 tysiecy z kawalkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie zrobili zerowania licznika - nie ma czujnika parametrów oleju. A jak wyzerować masz tu: < link > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurth Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 [Cięcie] Wielkie dzięki, Dziwne ze nie moglem tego tematu znaleźć przez opcje szukaj... Radzę poszukać też regulaminu i sobie przypomnieć. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hcm Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 a jestes pewien za co 20tys bo ja mam co 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurth Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 wydawalo mi sie ze 20... ale masz racje co 30.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ...ja mam co 20k ustawione - ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurth Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 moze róznica phI i phII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 1,5 dCi 100ps ma wymianę co 30 000 km lub 2 lata czyli generalnie ph1 1,5 dCi 105ps ma wymianę co 20 000 km lub 1 rok czyli ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysyy67 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dzis tez wyswietlil mij sie komunikat CHANGE OIL SOON wymiana oleju byla jak samochod miał 60 000 czy tez juz musze wymieniac olej . Myslalem ze po 30 000 tys .Zaznaczam ze samochod stał 5 dnii nie odpalany ma to cos na rzeczy ? Prosze o pomoc Jedno wyciąłem bo dwa razy było to samo. Na forum piszemy z polskimi znakami. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Łysyy67 a ile ma teraz km przejechanych na liczniku? Był wyzerowany licznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Może nie chodzi o "soon" czyli wkrótce, tylko "son" czyli WYMIEŃ OLEJ SYNU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kundek Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 witam mam ten sam komunikat,czy on sam się skasuje ?do wymiany oleju jeszcze 10.000 ale według daty 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 u mnie co 15tyś km pokazuje komp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Też by mi się przydało ustawić na 15 000 km. No ja mam na 20 000 km,jestem tylko ciekaw czy można wyzerować wcześniej zanim się zapali serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jestem tylko ciekaw czy można wyzerować wcześniej zanim się zapali serwis można :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi