ptp1a11 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam, /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Od kliku dni zegarek w komputerze pokładowym (Renault Megane Grandtour 3, komputer R-Link z nawigacją) wyświetla zamiast godziny --:-- i nie sposób mi tego zmienić. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Opcja "ustaw godzinę" jest widoczna ale niekatywna (przyciemniona). /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Próbowałem już nawet powrotu do ustawień fabrycznych z menu systemowego ale to też nie pomogło. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dlaczego mógł nagle przestać działać zegarek? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Może jest jakaś bateryjka, która utrzymuje godzinę i padła albo ustawiła się dziwna strefa czasowa, chociaż takich ustawień nie znalazłem. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Co ciekawe po resecie do ustawień fabrycznych rok resetu ustawień to 1999 a samochód ma kilka lat. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Proszę o pomoc i trop. REGULAMIN: pkt. 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad2Max Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam Podpinam się pod pytanie. Identyczna sytuacja w Scenic X-Mod (2014). Zegarek w niedzielę działał normalnie.W poniedziałek rano pokazuje --:-- i nie ma możliwości ustawienia czasu. Przywrócenie ustawień również nie pomogło. Informacje o np. podłączeniu telefonu wyświetlają godzinę ale nie jest ona zgodna z aktualną Może by nie przeszkadzało ale Android Auto nie chce się połączyć z samochodem bo musi być ustawiony czas. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Mad2Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Polecam przeczytać ten artykuł: https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sprzet/korzystasz-z-samochodowej-nawigacji-od-kwietnia-mozesz-miec-problemy-z-jej-dzialaniem/t683p4z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Powinna być dostępna aktualizacja usuwająca błąd, nie wiem jaką macie wersje R-Link, ale np. tu można pobrać https://easyconnect.renault.pl/software-upgrade/r-link-evolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad2Max Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Dziękuje za podpowiedz. Czyli muszę zainstalować aktualizacje z marca. Czy aktualizacja zdezaktywuje Android Auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 U mnie w Rlinku w Lagunie AA po aktualizacji zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad2Max Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Aktualizacja wykonana , zegarek działa i AA został nadal aktywny. Dziękuje jeszcze raz za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 @Mad2Max super! Polecamy się na przyszłość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi