Cylian18 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam. Jestem młodym kierowca tak więc proszę o wyrozumiałość Mam pewien problem a mianowicie, kiedy odpalam auto czyt"renualt scenic 1.9 dti" pojawia się czeszczenie w okolicach skrzyni biegów. Lecz gdy wcisnie sprzęgło i wibje 1 bieg ustaje to czeszczenie. I tak jest na biegu 1,2 i 5. Na 3,4 czeszczy jak cholera. I tutaj prozba bo nie bardzo wiem co robić mógł ktoś coś podpowiedzieć ewentualnie czy ktoś miał taką sytuację.? Tak wiem że jechać do mechanika. Ale jeżeli to jakaś blachostka to sam ją ogarnę. Z góry wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Pisząc "czeczenie" masz na myśli trzeszczenie czy jakiś inny objaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Z pewnością chodziło o trzeszczenie. Wydaje mi się, że takie objawy to wina uszkodzonego łożyska w skrzyni, sam będziesz miał to ciężko zrobić, więc musisz oddać auto do specjalisty od skrzyń, albo kupić sprawną używaną skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi