lukasz243243 Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Witam Forumowiczów Będąc profilaktycznie na sprawdzeniu stanu samochodu (słyszę głuche stuki stąd decyzja o kontroli podwozia) zostały stwierdzone następujące usterki: 1. prawy amortyzator do wymiany - sączy się z niego olej a także jest uszkodzona gumowa osłona 2. dolna poduszka silnika 3. gumy łącznika stabilizatora Moje pytania brzmią: - które z tych usterek mogę wyeliminować własnoręcznie? zakładajmy że trochę pojęcia o mechanice mam, klucze oraz dostęp do kanału również jednakże nie posiadam narzędzi typu ściągacz do sprężyn i innych specjalistycznych - jakiej firmy wybrać części? Odnośnie pkt 1 zastanawiam się nad amortyzatorami OE lub KYB - czy warto przy okazji wymienić łożyska i poduszki amortyzatora? Odnośnie pkt 2 wiem że to poduszka zwana lizak - czy muszę unosić silnik chcąc ją wymienić czy to tylko kwestia przekręcenia dwóch śrub? Odnośnie pkt 3 czytałem że to nie jest taka prosta operacja bo trzeba opuszczać sanki, ogólnie dostęp jest bardzo słaby Proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi