Maganowiec123 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć wszystkim Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że nie popełnię jakiegoś kardynalnego błędu związanego z zasadami jakie tu obowiązują. Szukałem podobnych objawów u innych forumowiczów, jednak niestety nie udało mi się znaleźć żadnych korelacji dlatego postanowiłem założyć nowy temat (i mam nadzieję, że w dobrej sekcj. Jeżeli nie- przepraszam ). A więc o co chodzi? Chodzi o nieregularną pracę silnika, która przytrafia się w nieregularnych odstępach czasu na niższych obrotach, bez wzgldu na yo, czy silnik pracuje na LPG czy na zwykłej PB. Wymieniłem już wszystkie cewki i świece. Niestety problem pojawia się cały czas. Po podpięciu do komputera pojawia się błąd: Niski poziom ładowania Błąd czujnika położenia wału Spontaniczne wypadanie zapłonu Zastanawiam się czy może mieć to coś wspólnego z alternatorem? Objawy są dosyć podobne do zepsutych cewek albo świec, ale tę tezę udało już mi się wyeliminować. Macie jakieś pomysły? Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Maganowiec123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 3 godziny temu, Maganowiec123 napisał: Po podpięciu do komputera pojawia się błąd: 1.Niski poziom ładowania 2.Błąd czujnika położenia wału 3.Spontaniczne wypadanie zapłonu ad1/ Należy sprawdzić ; - stan paska alternatora, - stan regulatora napięcia ( musi być oryginał ), - stan szczotek regulatora napięcia, - stan łączy pomiędzy akumulatorem a alternatorem, ad2/ Sprawdzić ; - stan łącza czujnika wału, - czystość głowicy czujnika, - wymiana to tylko na oryginał, bo zamienniki są felerne, ad3/ Zakręć gaz na butli i obserwuj, Prawdopodobnie czeka Cię wizyta u gazownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi