Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Będziesz musiał uważać przy zjeżdżaniu z krawężników.Ja w mojej MIII zahaczyłem cofając  przednim chlapaczem o krawężnik i wyrwało cały wewnętrzny wkład nadkola.Było to kilka lat temu.Od tego czasu chlapaczy nie używam.

10 minut temu, KrzysztofNE napisał:

Będziesz musiał uważać przy zjeżdżaniu z krawężników

Prawda. Trzeba uważać ale to nie jest trudne bo w MIII my np. w ogóle nie wjeżdżamy na krawężniki bo przód jest niski (hokej) i haczy.

Nie musicie mi tłumaczyć, że przód w MIII jest niski,bo sam 5 lat jeździłem MIII ph.2 Grandtour Dynamique i to nią zaliczyłem incydent z chlapaczami .Gwoli ścisłości: chlapacz urwałem na  na jakimś prymitywnym parkingu  z koleinami .  Chlapacze może i są przydatne, bo przednie drzwi i próg bardzo się brudziły, no i lakier w mojej MIII (brązowa) był bardzo słaby,  ale nigdy ich już ponownie nie założyłem.

Założyli mi w salonie te plastikowe oryginalne chlapacze. I to jest tragedia. Są twarde i przy zjeżdżaniu z krawężnika jest ogromne ryzyko że uderzając nimi o krawężnik zostanie wgnieciony próg. Ja kupiłem na allegro gumowe miękkie chlapacze i są moim zdaniem o niebo lepszym rozwiązaniem. Na lakier naklejona folia bezbarwna a chlapacz przykręcony dwoma wkrętami do nadkola a od dołu klipsem. Boki na dwustronną taśmę klejącą. Zero problemów. Są miękkie. Zimą próg nie jest oblepiony brudnym śniegiem pełnym soli .

DSC_0012dsgsdg (2).JPG

Edytowane przez Juras386

• 5 lat później...
W dniu 3.07.2019 o 20:04, Juras386 napisał(a):

Ja kupiłem na allegro gumowe miękkie chlapacze

Witam i przepraszam za odgrzanie starego kotleta. Właśnie chcę kupić jakieś chlapacze na przód do Grandtour 3. Fabryczne o numerze 7711425264  nie dość że drogie to słabo dostępne. Kupił bym jak twoje tylko które to konkretnie? Albo niech ktoś poleci niefabryczne jakieś. Pozdro.