plmarian Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witam wszystkich, wiem, że temat włączającej się i wyłączającej klimatyzacji był już poruszany, ale nie znalazłem rozwiązania pasującego do moich objawów. Spróbuję opisać to w jak największym skrócie: - klima podczas jazdy chłodzi bez problemu (5-6 st C) - podczas postoju w korku potrafi sama się wyłączyć i po paru sekundach załączyć - po lekkim dodaniu gazu na postoju (dosłownie muśnięciu) zaczyna się włączać i wyłączać co parę sekund - aż do momentu ruszenia +ilość czynnika prawidłowa +wymieniony osuszacz +wymienione sprzegięłko +wymieniony czujnik ciśnienia co może powodować wyłączanie się sprężarki na postoju i po zwiększeniu obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albertone Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Zawór zmiennej pojemności sprężarki - uszkodzona wtyczka lub kabelek przy niej Zawór ten jest przy sprężarce klimy Podstawowy objaw uszkodzenia to wyłączanie klimy poniżej 2000 obr. Temat znany w Lagunach.....( sam też go przerabiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 1 godzinę temu, albertone napisał: Zawór zmiennej pojemności sprężarki - uszkodzona wtyczka lub kabelek przy niej Zawór ten jest przy sprężarce klimy W megane II ph 1 raczej takiej sprężarki nie było. W M III owszem. Co do problemu kolegi plmarian to warto sprawdzić czy pracuje wentylator po zatrzymaniu się pojazdu i jakie jest ciśnienie w układzie po wyłączeniu automatycznym sprężarki. Jeżeli jest bliskie 27 bar to przyczyną jest brak lub niedostateczne chłodzenie przez wentylator skraplacza na postoju. Druga przyczyną może być błędna informacja o ładowaniu akumulatora na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi