motomat Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Witam. Koledzy mam problem. Pisze w dziale elektryka bo chyba chodzi o bezpieczniki. Wysiadły mi dwie rzeczy: - brak świateł przecimgielnych tylnych: podczas przekręcania przełącznika świateł przednie się włączają natomiast przy włączaniu tylnych bardzo rzadko mrugnie na pomarańczowo kontrolka tylnych lecz nic się nie dzieje. Nie ma reakcji. - brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej - od razu 2 żarowki Powyższe problemy chciałbym rozwiązać od sprawdzenia bezpieczników, lecz powiem szczerze nie mam pojęcia które to. Naklejka na klapce w kabinie gdzie są bezpieczniki dla mnie jest uboga. Szukałem jakieś schematu z rospiską który za co odpowiedzilany i nie ma nic. Pomoże ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Oczywiście temat kilka niżej widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomat Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Andon widziałem i przestudiowałem go wnikliwie. Prawda jest taka, że to mój 1 Francuz i jestem przyzwyczajony do niemieckiej myśli technicznej gdzie każde oświetlenie miało swój bezpiecznik. Tutaj nie mam pojęcia pod co podpięte są światła przeciwmgielne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej bo na naklejce na klapce jak dla mnie jest ubogo. Uboga jest również oryginalna instrukcja dołączona do auta. Domyślam się, że skrót BCM dotyczy wszelkiego oświetlenia tak? Skorzystam z grafiki w tamtym temacie co zaznaczone są poszczególne kolumny kolorami w ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomat Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Wszystko ogarnięte. Usterka banał. Wypięta wtyczka pod zderzakiem z tyłu. Światła sprawne. Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi