Rademe Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam wyjechałem dziś z salonu nową Meganką i po kilku kilometrach pojawił się na wyświetlaczu pomarańczowy komunikat „skontroluj układ wydechowy”. Wróciłem do salonu i okazało się że muszę zostawić dopiero co zakupiony samochód w serwisie. A kiedy umawiałem się na odbiór Sprzedawca wspominał, że samochód musi być przez nich przed wydaniem sprawdzony i mogę odebrać dopiero po kilku dniach. Mam pytanie: Czy mogę się czegoś domagać od dealera? Jakijś rekompensaty za to że kupiłem nowy niezbyt sprawny samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 5 godzin temu, Rademe napisał: Czy mogę się czegoś domagać od dealera? Jakijś rekompensaty za to że kupiłem nowy niezbyt sprawny samochód? Kupiłeś sprawny. Niezbyt sprawny zrobił się po kilku kilometrach Obowiązuje normalna gwarancja / rekojmia. Wszystko ponad to jest dobrą wolą dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rademe Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Dzięki za komentarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galant Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Miałem to samo po kilku kilometrach od wyjazdu z salonu. Czekałem kilka dni na naprawę- brak części na miejscu. Dali mi Talismana na czas naprawy, więc nie robiłem afery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Miałeś to samo , ale co konkretnie było naprawiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rademe Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 HGW w salonie naściemniali, że to jakiś błąd fabryczny. Od tamtej pory przejechałem już ponad 200 km i fura hula bez zarzutu. Poezja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galant Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Dnia 10.08.2019 o 19:22, krzychu73 napisał: Miałeś to samo , ale co konkretnie było naprawiane? Jeśli dobrze pamiętam to był czujnik zmiennych faz rozrządu. Konieczna była wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi