198127 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 WITAM, BARDZO PROSZĘ O POMOC , MAM RENO MEGANE 2 1,6 . AUTO PO ZAPALENIU BARDZO SIĘ TRZĘSIE I WŁĄCZA SIE TRYB AWARYJNY, NA KOMUNIKACIE POKAZUJE MI SPRAWDZIĆ WTRYSKI. WYMIENIŁEM JUŻ WSZYSTKIE CEWKI I ŚWIECE I DALEJ JEST TO SAMO. POMÓŻCIE REGULAMIN 5.10 Zabrania się również pisania tematów i całych postów KAPITALIKAMI (czyli "z Shift'em" lub "z Capslock'iem")... - mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 1/ Jeżeli masz gaz, zakręć go na butli, 2/ Świece i cewki muszą być czyste i suche ( jak je wymieniałeś to wiesz ), 3/ Warto zatankować paliwo do pełna, na sprawdzonej stacji, 4/ Terkotania, czy pracy w stylu diesla nie słychać? 5/ Jeżeli było dużo jazd po mieście czy na krótkich odcinkach, należy ; - wielokrotnie zrobić wypad za miasto na wysokich obrotach silnika > 50 km, 6/ Sukcesywnie, po kolei wyłączać wtryskiwacz i obserwować pracę silnika, 7/ Ostatnio jest dużo deszczu miejscami, warto sprawdzić stan styków ; - ecu i upc ( obok aku ), - wtryskiwaczy, 8/ Warto przeczyścić map sensor oraz przepustnicę -przy takim przebiegu ( 240.000 km ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
198127 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Witam mam terkotanie jak disel , po odpaleni jak wyciągam wtyczki z cewek na 1 i 4 gaśnie a na 2 i 3 nic nie reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) 43 minuty temu, 198127 napisał: Witam mam terkotanie jak disel Elektrozawór KZFR do kontroli/ wymiany, 43 minuty temu, 198127 napisał: po odpaleni jak wyciągam wtyczki z cewek na 1 i 4 gaśnie a na 2 i 3 nic nie reaguje Jeżeli cewki na 2 i 3 cylindrze wymienione na nowe ( polecam beru ) to sprawdzić/przeczyścić styki, Co z pozostałymi uwagami? 1 godzinę temu, Andrzej-2010 napisał: 6/ Sukcesywnie, po kolei wyłączać wtryskiwacz i obserwować pracę silnika, Bardziej obstawiam uszkodzone wtryski na 2 i 3 cylindrze aniżeli nowe cewki. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Andrzej-2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi