dkruszyna Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam. Mam taki problem, a mianowicie wczoraj po długim postoju odpaliłem samochód i usłyszałem dziwny głośny stukot za lewym przednim nadkolem. Co dziwniejsze dźwięk ten był mniej słyszalny z prawej strony samochodu i o dziwo pod maską. Dodatkowo nie były odczuwalne żadne drgania itp. Po rozgrzaniu samochodu stukot ustał. Dzisiaj natomiast na zimnym silniku była cisza. Macie może jakiś pomysł co to mogło być? Dodam, że oprócz tego dźwięku nie wystąpił żaden inny efekt. Tutaj macie filmik z nagranym dźwiękiem Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez dkruszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Po wciśnięciu sprzęgła stukanie ustaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkruszyna Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Nie wciskalem niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 To musisz sprawdzić , jeśli ustanie to będzie od skrzyni . Mam podobnie po wciśnięciu ustaje , czasami mocniej stuka czasami prawie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkruszyna Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) A jeżeli od skrzyni to co to może być? Bo nie ukrywam, że zaskakujące i wkurzajace to było, a staram się dbać o samochód, żeby był zawsze sprawny. Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez dkruszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa536 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Sam nie wiem , podejrzewam że coś z tarczą i dociskiem . Mam tak od 5000 tyś km skrzynia sprawdzana wszystko w porządku z nią , nowe sprzęgło i nadal to samo przed wymianą tak samo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi