KDKJ Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witam, Mam pytanko. Według VINu, ASO, schematów wychodzi na brak FAPa/DPFa (podjadę jeszcze na stację diagnostyczną w celu sprawdzenie czy jest ta nieszczęsna puszka). Problem polega na tym, że PyRen pokazuje: "Filtr cząstek stałych Z". Chcę to jeszcze sprawdzić na wersji angielskiej, ale mam dylemat czy na pewno Z powinno mieć wartość bitową 00 a BEZ 10. Ma ktoś pod ręką Meganę 2 z/bez filtra stałych i sprawdziłby co u niego pokazuje? Dziś mi laptop umarł i nie zdążyłem angielskiej sprawdzić. Pozdrawiam, Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Wejdź na stronę https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault wpisz vin i sprawdzisz co wyszło z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Tam sprawdzałem. Wyszło "Particle filter No" i "WITHOUT PARTICLE FILTER" Według schematów w dialogysie też brak filtra (M9R700). Dziwi mnie, że w komputerze jest włączony filtr cząstek stałych. Powinienem go wyłączyć czy zostawić jak jest? https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check?su=v6o2qu0mjta6 /edit: Wyłączyłem w PyRenie DPFa. Za jakiś czas dam znać czy wszystko ok. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Z tyłu auta masz dziurę - to pogmeraj palcem i jak będziesz mógł po ścianie pisać to znaczy że dpf-a brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Filtra nie mam na 100%. Sprawdzałem czy mam puchę na stacji diagnostycznej. @krzychu73 Edytowane 19 Maja 2020 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi