Musiu89 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) Witajcie, zakupiłem niedawno Renault Kadjar. Zastanawia mnie jedna kwestia, a mianowicie dopiero teraz robiłem porządek w aucie i sprawdziłem koło. Okazało się iż koło zapasowe dodane do auta jest mniejsze niż użytkowe. Czy jest to normalna praktyka Renault ? Czy z takiego koła można w razie czego skorzystać ? Czy takie koło będzie pasować w otwory? Samochód stoi na alufelgach 215/60R17 zaś koło zapasowe jest na stalowej feldze (chyba pełnowymiarowe czarne) 145/90R16. Edytowane 8 Września 2019 przez Musiu89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 12 minut temu, Musiu89 napisał: 145/90R16 To jest dojazdówka, a nie pełnowymiarowe koło. Jak sama nazwa wskazuje, służy do tego by dojechać np. do najbliższego gumiarza. Na bank na feldze jest naklejka z ograniczeniem prędkością na 99% do 80 km/h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ogółem to masz 3 opcje: - Zestaw naprawczy - Dojazdówka - Pełnowymiarowe koło No i czasem butla z LPG W Twoim przypadku trafiło na dojazdówkę, więc i tak lepiej niż zestaw naprawczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musiu89 Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ok ale to nic nie przeszkadza, że jest mniejsze? Naklejki żadnej nie widziałem,felga jak felga - cała czarna , kiedyś widziałem że dojazdówki były całe w środku i miały żółte/pomarańczowe kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Żeby dojechać na krótkim dystansie? Chyba nie bo lepiej tak niż wcale ale... kupiłeś to auto z salonu czy z rynku wtórnego? Chodzi mi o to czy takie koło było na fabrycznym wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Źródło: http://pl.e-guide.renault.com/plk/Kadjar/PRZEBICIE-OPONY-KOLO-ZAPASOWE A tutaj Twoje koło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi