Laylot Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Witam wszystkich, Mam pewien dylemat, który jestem przekonany, że szybko pomożecie mi rozwiązać. Moje auto to Megane III 2009r. z silnikiem beznyna 1,6 110 KM / Hatchback. Planuję za kilka dni wyjazd urlopowy i po zliczeniu dokładnej wagi wszystkich pasażerów (pięciu dorosłych facetów), bagażu... do tego na haku bagażnika rowerowego z czterema rowerami, wyszło mi około 590kg. W karcie pojazdu w rubryce ładowność podane jest 519kg. Nie zakładam, że jakiś nadwrażliwy policjant będzie chciał nas ważyć, ale bardziej obawiam się o zwykłe nie przegięcie i w konsekwencji uszkodzenie amortyzatorów, albo sprężyn. Powiedzcie proszę czy muszę się czegoś obawiać pod względem technicznym? Zakładam, że te podane przez producenta wartości maksymalnej masy ładowności są trochę jak daty ważności na produktach spożywczych - czyli trochę zaniżone. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Spokojnie da radę nic się nie martw, nie tyle się woziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Ciężarówki już nie wyprzedzisz ;) jeżeli jedziesz daleko to belka dostanie po dxxxie, pamiętaj żeby nabić opony z tyłu na 3,2 lub 3,5 bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi