Jarek1975 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam serdecznie. Mam pytanie. Czy spotkałsię ktoś z was z taką awarią. Wyświetla błąd lewego przedniego koła a według kodu błędu chodzi o prawe przednie koło. Czujnik abs wymieniłem i pasek magnetyczny na łożyskach wyczyściłem i też nie pomogło. Błąd wyświetla się nadal. Ale nie odrazu tylko po przejechaniu kilku kilometrów. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Jak w Seacie mi padł czujnik (lewy, przedni) to też Delphi pokazywało mi błąd, że jest uszkodzony czujnik przód. My znaleźliśmy jaki to jest czujnik po wskazaniach prędkości danego koła (w Delphi w Megane takie coś jest, nie wiem jak w innych systemach). Wadliwe koło miało wartość 255km/h. Może zerknij jak to wygląda w Twoim przypadku. Może któryś przewód jest uwalony? Edytowane 6 Października 2019 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Zla odległość czujnika od koronki może powodować twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1975 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Dnia 6.10.2019 o 22:25, kwansterp napisał: Po co mnie przedrzeźniasz ? Ok. Tylko jak to sprawdzić? kwansterp. Ok.Tylko jak to sprawdzić? A i tam nie ma koronki rtlko pasek magnetyczny na łożyskau. REGULAMIN: pkt. 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Tam czesto koroduje gniazdo czujnika (blaszki) czujnik nie siedzi tak jak powinien. Można to zobaczyć świecąc i obracając kołem. Szpara ma być max 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1975 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 kwansterp. Dzięki za pomoc. Sprawdzę to. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1975 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 kwansterp. Sprawdziłem te blaszkę o której pisałeś i to był chyba strzał w dziesiątkę. Nie była skorodowana ale odległość czujnika była za duża. Wystarczyło dogiąć blaszkę i po problemie. Jeszcze raz dzięki za wszystkim za pomoc. Pozdrawiam wszystkich i zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi