mareks 1234 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Wiem, że temat często jest poruszany, ale częściej dotyczy świateł głównych. Jedno ze świateł dziennych LED w mojej Megane II ph3 mam od kilku dni zaparowane, pogoda nie deszczowa, ostatnio na myjce byłem jakieś 2 tyg. temu - jest to lekka mgiełka na 1/3 i delikatne krople na czole lampy. Dzwoniłem do zaufanego mechanika od Renówek, twierdzi, że tak nie powinno być. Zaleca odkręcenie zderzaka, sprawdzenie lampy. Z drugiej strony czytam, liczne dyskusje o światłach dziennych LED innych marek aut, opinie są bardzo rozbieżne na ten temat. Czy ktoś miał z tematem do czynienia w Megane III ph 3 ? Edytowane 10 Listopada 2019 przez mareks 1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Nic mi nigdy nie parowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 32 minuty temu, mareks 1234 napisał: Czy ktoś miał z tematem do czynienia w Megane III ph 3 ? Tak, miałem zaparowaną prawą lampę led, ale tylko po wizycie na myjce. Zaparowanie utrzymywało się dwa, trzy dni i znikało do następnej wizyty na myjce. Poradziłem sobie w najprostszy sposób bez zdejmowania zderzaka. Wypełniłem szczelinę między kloszem lampy a obudową w zderzaku czarnym sylikonem i od tego czasu nie ma problemu. Sylikonu nie widać bo lampka siedzi w czarnym plastiku, a szczelina dookoła jest niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Pozbądź się wilgoci pomagając sobie suszarką do włosów. Później "jeździć, obserwować". U mnie po takim zabiegu wilgoć nie powróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi