Arczi63 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Hej, Mam w swojej Megi HF i dopiero zaczynam znajomość z tą technologią a wiem, że łatwiej ukraść auto z nią. Pytanko czy używacie jakiegoś etui które zakłóci sygnał ? A może macie jakieś inne sposoby by się zabezpieczyć przed zdalną kradzieżą auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Etui jest trochę kłopotliwe, bo za każdym razem musisz wyjąć z niego kartę żeby otworzyć samochód, a wtedy HF traci rację bytu. Są na rynku urządzenia, które odcinają baterię jeżeli kluczyk leży w bezruchu, ale znowu kosztują dużo. Najłatwiej uważać, żeby nie kłaść kluczyka zbyt blisko drzwi wejściowych w mieszkaniu. Poza tym jeździsz Meganą, a nie Mercem, wątpię żeby ktoś kombinował jak zwinąć Ci auto przy użyciu takiej technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi63 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dla mnie ten jeden ruch wyjecia z etui to żaden problem tylko jak sie zblizam wyjmuje z etui i spoko a chronię to jakoś Nie wiem jak wiele jest modeli GT line na rynku w stosunku do wszystkich innych, ale brzmi to unikalnie więc ryzyko kradzieży wzrasta A ja wolę dmuchać na zimnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jeżeli Ci to nie przeszkadza, to etui na pewno zda egzamin. Dla mnie HF polega na tym, że właśnie nie muszę sięgać po kartę za każdym razem jak chcę otworzyć i uruchomić samochód. Pamiętaj, że podczas uruchomienia samochodu karta musi być wyjęta z etui, żeby silnik odpalił GT Line, to fakt ładniejsza wersja Megany, ale nie zauważyłem, żeby była zdecydowanie droższa do pospolitej M3 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi63 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 A jesteś mi w stanie powiedzieć co odróżnia GT line od zwykłego nadwozia Megi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Gdzieś na forum już to było opisywane i jak dobrze pamiętam to GT Line jest pakietem stylistycznym ze zmienionymi względem zwykłej wersji zderzakami, fotelami, zegarami, listwą ozdobą, nieco obniżonym zawieszeniem i specjalnym wzorem felg aluminiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 https://multi-com.pl/,details,id_pr,15981,key,pokrowiec-blokujacy-sygnal-gsm-3g-gps-wifi-maly,smenu,gsm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Koledzy dobrze radzą nikt Ci nie będzie kradł auta tej wartości chyba że sam ubezpieczysz AC i się dogadasz. Uwierz kradnie się luksusowe auta dużej wartości czyli prawie nowe. Auta mające GPS i inne zabezpieczenia. Lepiej kup jakąś laskę na kierownicę lub inną blokadę to zniechęca bo jest z tym pier...nie. a to zawsze czas. A jak naprawdę ktoś mocno będzie go chciał to już go nie masz musiałbyś w nim spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Po co etui? Powinno wystarczyć zamknięcie z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 W Megance nawet gdy zamkniesz z pilota to i tak HF będzie działać przy następnym zbliżeniu do pojazdu. Jedyna opcja to wyłączenie w ogóle tej funkcji w menu lub pokrowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi63 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 6 minut temu, adamsxxx napisał: W Megance nawet gdy zamkniesz z pilota to i tak HF będzie działać przy następnym zbliżeniu do pojazdu. Jedyna opcja to wyłączenie w ogóle tej funkcji w menu lub pokrowiec. Chce zaznaczyć, że jestem świeży z tą technologią, ale jak się bawiłem HF i pilotem to np jak otworzyłem tylko klapę to HF nie działał. Musiałem pilotem otworzyć auto. I proces dopiero resetował się po wlaczeniu silnika i wyłączeniu. Następnie działalo HF jak odchodziłem oraz podchodziłem, ale wystarczyło go otoworzyć pilotem i auto nawet po 5 min bezczynności samo się nie blokowalo. Także nie mam pewności czy to co powiedziałeś jest prawdziwe. Moim zdaniem komputer samochodu zapamietuje, że ostatnia czynność była "manualna" z pilota i resetuje się to po włączeniu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 U mnie działa tak jak napisałem, natomiast mam jeszcze Captura FL i tam faktycznie jest tak, że jak zamkniesz z pilota to HF się dezaktywuje do następnego uruchomienia auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 W moim M3 ph1 działa to tak, że jak zamknie się samochód z pilota, to HF nie działa i otwierać trzeba z pilota. Tak samo się dzieje jak zamknie się samochód przyciskiem na klamce kierowcy. System się resetuje po uruchomieniu samochodu i znowu można używać HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Dodam, że w zależności od wersji wyposażenia, jest możliwa również tzw. superblokada Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Laros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi63 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 4 godziny temu, MichalVTS napisał: przyciskiem na klamce kierowcy no to właśnie to jest chyba ta super blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi