martijn Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Proszę o pomoc. Wczoraj podczas przyspieszania wyrzuciło mi 3 bieg i zauważyłem brak 4 ,5 i wstecznego. Jedynka i dwójka działa normalnie. Lewarek pracuje tak jak by nic się nie stało ale w/w biegów brak. Z racji tego ,że stało się w trasie to nie było możliwości naprawy ( niedziela ) ale mechanik, który dał się namówić na zerknięcie powiedział iż jest to awaria jakiejś linki odpowiedzialnej za 3,4,5 i wsteczny bieg. Może jakieś opinie lub rady co to może być? Z góry dziękuję za informacje. Samochód wrócił na lawecie. Megane II 1.6 benzyna 2004 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mechanik raczej dobrze zdiagnozował, ja bym sprawdził połączenie linek z wybierakiem skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martijn Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam nadzieję ,że to właśnie ta lub te linki....oby nie skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Wyczepiła się linka prawo-lewo tzn. wypadła kulka z gniazda od strony wybieraka skrzyni biegów. Edytowane 3 Lutego 2020 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martijn Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Wymontuj rurę dolotową między filtrem powietrza i przepustnicą i będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martijn Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martijn Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Niestety to coś poważniejszego....linki są ok, w środku musiało rąbnąć.... Druga skrzynia w trakcie montażu. Taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 To już przykre, ale dobra decyzja, bo remont jest nieopłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi