asdfghjkl95 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Cześć wszystkim. Kupiłem Megane 2 jakis czas temu, zrobiłem zawieszenie (łączniki stabilizatora, tulejki, końcówki drążków), do tego poduszkę silnika i rurę wydechową (bo odpadła). Po wymianie wszystko było dobrze, ale zaczęło nagle coś stukać. Samochód ciężej się zbiera. Stukanie z prawego przedniego koła (czuć aż w podłodze). Stukanie tylko podczas jazdy, przy hamowaniu nie stuka. Jak jadę około 10-20 na godzinę słuchać jakby coś gwizdało. Dziś oglądając koło zauważyłem, że jakby jakas metalowa część przy klocku wypadla ze swojego miejsca. Nie znam się, nie wiem co to więc proszę o poradę czy to właśnie to może stukać, co to jest i jak z naprawą. Z góry dziękuję. Wstawiam zdjęcie. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2020/2/16/15932153_Beztytuu.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 To jest sprężyna trzymająca klocki hamulcowe - to one hałasują w jeździe po nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi