mily18 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Część, Mam megane 2 z 2002r i chciałem zmienić glosniki tył i przód i tutaj pojawia się pytanie czy ktoś wymieniał glosniki bez przeróbek? Jeśli tak to czy może podać nazwy głośników? Tak żeby pasowały bez niszczenia tego kapturka w drzwiach bo słyszałem że są później same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Na początek warto wymienić radio . Ja wymieniłem fabryczne na Kenwood to dopiero audio zaczęło grać. W fabrycznym jest słaba końcówka mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily18 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Wystarcza mi fabryczne na razie. Niestety glosniki źle grają (uszkodzona membrana) dlatego chce tylko glosniki wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Przednie łatwo wymienić bo demontuje się maskownice, natomiast tył to trzeba zdemontować boczki. Warto wtedy zrobić wyciszenie drzwi a ekstremalnie czyszczenie i smarowanie silników podnoszenia szyb oraz smarowanie prowadnic szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily18 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Panowie dzięki za porady ale dalej nie wiem jakie można zamontować glosniki z przodu chodzi mi o jakiś konkretny model bez przeróbek ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Kolego nie powiem Ci jakie bez przeróbek wejdą ale pewnie musisz szukać oryginalnych. Ja kupiłem zestaw odseparowany Alpine jak zacząłem wymieniać okazało się że już było przerabiane w drzwiach i jest zestaw odseparowany Pioneer. Wydałem tylko na próżno kasę. Samo radio mam za 1300zł Alpine i dźwięk naprawdę dużo lepszy niż z oryginalnego radia. W każdym razie basu to nie ma prawie wcale z przodu z tyłu naprawdę ładnie gra ale nie wiem co tam jest włożone. Kup najtańsze głośniki na przód bo i tak to audio w Megane nie gra jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily18 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Niestety tam jest ten daszek dlatego pytałem czy ktoś zna wymiary głośników żeby można jakieś zamontować bez niszczenia tego. Szukałem oryginalnych głośników ale nic nie widzę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi