Pifko Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Witam. Mam Megane III 1.6 benzyna. Mam klimę nabitą oraz sprawdzoną szczelność. Jak w ciągu dnia pierwszy raz właczę to działa. Ale pozniej jak np: wróce ze sklepu i chcę dopalić to się nie włącza. Może ktoś z Was ma pomysł co mogę jeszcze sprawdzić, o co chodzi? z góry dziękuję Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Pifko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Kup elm 327 na chipie PIC18F25K80 za minimum 45 zł, zainstaluj pyclip i odczytaj temperaturę parownika. Jak będzie poniżej zera to klima się nie włączy. Można też sprawdzić w panelu klimatyzacji czy nie jest zabronione włączenie sprężarki przez sterownik silnika. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Czujnik ciśnienia czynnika chłodniczego do sprawdzenia/ wymiany. Miałem tak w MII: jedno zasprzeglenie i koniec chłodzenia, do następnego uruchomienia silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pifko Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Dziękuję za podpowiedz. Sprawdzę. Jeszcze tylko pytanie jak się dostać do czujnika przy ewentualnej wymianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zdejmujesz zderzak i masz go na dłoni, jest wkręcony w bok skraplacza. Nie wszystkie skraplacze mają sprawny zaworek zwrotny więc przy wymianie czujnika warto profilaktycznie odessać czynnik. Najpierw odczytaj jakie pokazuje ciśnienie i dopiero wtedy decyduj się na wymianę. Ciśnienie odczytasz w sterowniku silnika, poniżej dwóch bar masz zablokowaną klimatyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pifko Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Podłaczyłem dzisiaj elm327 +pyclip 180+ i przy końcu skanowania 90/106 wywala mi program. Zdążyłem tylko przeczytac cos takiego chyba ecu detected. Może mam wadliwą wersję? Jaka jest najpewniejsza? Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Pifko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wykryło ileś tam ECU? Zazwyczaj wykrywa ok. 11 ECU. Może zainstaluj inną wersję pyclip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pifko Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witam, A ktoś mi podpowie jak sprawdzić ciśnienie klimatyzacji oraz czujnik ciśnienia klimatyzacji programem dd4all? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) W ecu klimatronika. Zaznaczyłem ramką. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pifko Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Niestety nie udało mi się połączyć z elm327, w pokazanych ramkach nie pokazuje mi żadnych wartości :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi