Predi Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Witam. Od pewnego czasu mam bardzo niskie obroty na biegu jałowym. Są one w granicach 500-550 a zdarza się czasem tak że jak np. parkuje to mi gaśnie auto. Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co to może być? Od razu mówię że krokowiec odpada. Autko Megane 1 1.4 16v 1999r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Krokowiec odpowiada za powietrze, a za paliwo czujnik temperatury płynu chłodzącego. Na początek powinieneś odpowietrzyć układ chłodzenia. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 10 godzin temu, Predi napisał: Od pewnego czasu mam bardzo niskie obroty na biegu jałowym. Są one w granicach 500-550 a zdarza się czasem tak że jak np. parkuje to mi gaśnie auto. Czy masz gaz? Czy moc też się obniżyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predi Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Nie mam gazu i auto nigdy nie mialo instalacji. Właśnie niedawno wymieniłem płyn chłodniczy i czujnik temperatury wody. Czyli może być tak że nie odpowietrzyłem do końca? 2 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Czy masz gaz? Czy moc też się obniżyła? Moc nie spadła i gazu też nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Ją się dosyć ciężko odpowietrza. Koniecznie do włączenia wentylatora i dopiero zakręcić korek i zgasić silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predi Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jutro spróbuje i dam znać Dnia 25.08.2020 o 20:48, jabrze napisał: Krokowiec odpowiada za powietrze, a za paliwo czujnik temperatury płynu chłodzącego. Na początek powinieneś odpowietrzyć układ chłodzenia. Odpowietrzanie pomogło. Dziękuję bardzo za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Na początku kontroluj poziom płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi