Driver Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Mam pytanie czy w MII ph2 jest podświetlana zapalnickza, jeśli tak to na jaki kolor ? Podałem numer w ASO i wyszły w kompie 2 rodzaje zapalniczek i teraz pytanie która jest która :-? W mojej zapalniczka nie jest podświetlana i ma kolor pomarańczowy a chciał bym podświetlany na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 przed liftingiem były podświetlane na pomarańczowo (pewnie masz uszkodzoną) a po lifcie na biało ( troszke sie różnił wygląd ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ale przecież swiecidełko da się zmienić..., tam jest chyba dioda nieprawdaż? trochę magii z lutownica... jeśli w ogóle będzie trzeba użyć tak zaawansowanych urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 W zapalniczce jest zwykła żaróweczka 2W. Sam wymieniałem . Tyle że jak większość czynności serwisowych w Megi wymiana dość upierdliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 fakt... dostac sie tam latwo ale rozebrac zapalniczki jeszcze mi sie nie udalo :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A czy w gnieździe zapalniczki jest tylko jedna żarówka, bo wydaje mi się jakby u mnie zapalniczka była podświetlona tylko do połowy "koła"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 czyli przed liftingiem świeciła na pomarańczowo a po lifcie na biało. Obawiam się że wymiana żarówki w pomarańczowej obudowie nic nie zmieni :) Muszę w takim razie wymiwnić żarówkę bo mi nigdy nie świeciła, tylko jak się tam dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Na zdjęciu jest pokazana obudowa zapalniczki z ph2 (jest biały plastik podświetlania ten z numerem 506. W ph1 jest pomarańczowy). Wystarczyłoby ją wymienić aby było białe podświetlenie. Ale jak znam życie pewnie można ją kupić tylko z całą zapalniczką. Jest tylko jedna żaróweczka, tak że może występować nierównomierność w świeceniu obwódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabru Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jak wymienić żarówkę w zapalniczce? Rozumiem, że znajduje się w gnieździe zapalniczki. Nie mogę wyjąć gniazda do góry z otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie wyjmiesz bo przeszkadza właśnie żarówka Musisz rozebrać niestety cały tunel rozpoczynając od plastików przy hamulcu i kierując się do zapalniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielzr Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 ... ok rozebrałem cały tunel. Orientuje sie ktoś jak oddzielic wkład zapalniczki od tunelu. Chodzi mi o wymianę żarówki. Nie wiem jak sie do niej dostac, a nie chce połamac plastikowych elementów (oprawki) żarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 jak to dobrze ze odświeża się stare posty, teraz i ja wiem ze zapalniczka powinna się podświetlać cóż trzeba będzie pruć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Odświeżam temat: jak dostać się do żaróweczki w oświetleniu zapalniczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Trzeba cały tunel rozebrać od podłokietnika do elementu gdzie jest zapalniczka. Najtrudniejszym momentem jeśli ktoś ma podłokietnik to jest ściągnięcie osłony hamulca ręcznego tak aby nie połamać zaczepów. (ja w sumie mam złamane dwa i się wszystko trzyma). Jak dojdziesz do zapalniczki to na obudowie pod spodem odpinasz kostkę z kablami a nastepnie wypinasz gniazdo żarówki która jest wczepiona w obudowę zapalniczki i wtedy wymieniasz żaróweczkę z tego co pamiętam to chyba 1,2W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Mi się spaliła 2 miesiące po wymianie więc wolę znów nie rozbierać podłokietnika bo kupa roboty i do tego bardzo ryzykowna, pyzatym efekt w ph 1 nie jestem zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi