Benker Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Witam jako ze zbliżają mi się do wymiany tarcze hamulcowe w Megane 4 1.6 dci mam pytanie czy ktoś może już przerabiał swap na większe tarcze z zaciskami ? Od czegoś pasują? W serii jest 298. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Zmieniałem u siebie. Pasują od wersji GT 320mm, zaciski mogą zostać, choć w GT masz 4 tłoczkowe chyba z tego co kojarzę. Jednak poza tarczami to chyba zwrotnica do wymiany.. U mnie całość wymieniona była wiec pasowało wszystko, ale czy bez zwrotnicy się da to nie potwierdzę. Auto nie hamuje jakoś drastycznie lepiej, większe tarcze tak szybko nie 'puchną' i tyle.. wg mnie szkoda zachodu, lepiej włożyć serie dobra i dobre klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benker Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ok dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles_m Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Też myślę nad większymi tarczami ale wraz z zaciskiem Kolega wyżej może nie odczuwać różnicy bo sama tarcza nic nie daje. Musi być zacisk większy żeby to już hamowało. Fajnie, że w końcu ja też mam jakiś trop więc wiem jak działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benker Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Znajomy mi jeszcze podpowiedział aby sprawdzić czy z Clio iv rs przypadkiem nie będzie pasować cały zacisk i tarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Czy może ktoś orientuje się w sytuacji, czy w przypadku przejścia z 280mm na 320 z GT czy rozstaw jarzma jest taki sam, czy konieczna jest wymiana zwrotnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Taki sam rozstaw mocowania jarzma do zwrotnicy. Tak samo jak w Lagunie GT, Clio IV RS, Talisman, Niektóre wersje Grand Scenica i Latitude - wszystko na tarczy 320mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benker Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dziś wleciał zestaw z Clio RS4 i tarcza 320 jak narazie docieramy wszystko pasuje bez problemów jedynie trzeba przewód hamulcowy elastyczny na taki z prostą końcówka mocowania do zacisku. Reszta pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terribad Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Benker Czy ta tarcza to Rotinger? Jeśli się mylę to poproszę o producenta/model/numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benker Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Tak jest zgadza się pomału się docieramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 cześć możesz podać linka bo mnie tez to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benker Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 21.04.2021 o 15:45, mlodyrochu napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa Linku nie mam bo kupowalem lokalnie jest to ta sama tarcza 320 co w clio iv rs , talisman, laguna 3 Wpadły też przewody hamulcowe w oplocie Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Benker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesctoja Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Hej,czy ktoś zmienial hamulce z 280mm na 320mm? Chciałbym dokonac swapu lecz nie wiem czy jest sens kupowac cale zwrotnice czy mozna sam zacisk? Dzieki z góry za pomoc! REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Ja zrobiłem swap na przód z 280 na 320 same zaciski i jarzma poszły do wymiany. Trzeba było dać inne śruby żeby przykręcić jarzmo do zwrotnicy. Te z którymi kupiłem okazały się za długie. Do tego przewód w oplocie i jest malina. Teraz stoję przed kolejnym wyzwaniem chce wymienić tyl na większy , fabrycznie były bodajże tarcze 260 mm a chciałbym 290 mm. Tylko z tego co kojarzę 260 były w dwóch rodzajach tej średnicy wewnętrznej - obstawiam ze chodzi o łożysko - 25mm i 30mm. 432000166R LUB 432009292R niby 25 mm 432007556R - 30 mm ktoś kojarzy jakie wymiary ma 1.2 TCE 130 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.ruski Opublikowano 3 Maja Udostępnij Opublikowano 3 Maja Podępnę się pod temat gdyż i mnie czeka wymiana hamulców. Moja M4 grandtour FL. Na zimę mam koła 16" więc nie chce przesadzić z rozmiarem. Mam 280 mm a chodzi mi po głowie 296 mm i tu moje pytanie czy zacisk może zostać ewentualnie od jakiego modelu podejdą jarzma wraz z zaciskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi