Maciek2904 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Witam Przeszukałem całe forum lecz nic nie znalazłem A mianowicie chodzi o tweetery w Megane 3 podniosłem maskownice A tam zaślepka I brak w niej wtyczki miejsce jest ale wtyczek brak po obu stronach. Czy jeśli założę oryginalne tweetery czy mogę je podłączyć bezpośrednio do wtyczki głośnika w drzwiach ? Edytowane 23 Września 2020 przez Maciek2904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Tak możesz podpiąć pod głośniki w drzwiach lub na wiązce przy radiu, ale musisz zastosować filtr lub zwrotnicę. Jeśli nie wiesz jak ją dobrać podpytaj w sklepach car audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Z głośnikiem wysokotonowym na początek dać kondensator 2,2 mikrofarada (ale nie elektrolityczny, tylko dowolny bipolarny/bez oznaczonej polaryzacji) w charakterze filtra obcinającego niskie częstotliwości - i podłączyć całość równolegle do biegunów głośnika w drzwiach, w miarę możliwości zachowując oznaczoną na głośnikach polaryzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 szkoda ze matematyki nikt tutaj nie wykłada, na chłopski rozum jak kupisz tweetery to i do nich dostaniesz zwrotnice które podłączysz po prostu do przewodu który wyciągniesz z radia kostki bądź drzwi z danej strony i tyle. Lepszym rozwiązaniem będzie zakup ori tweeterów z laguny 3 lepsze są niż te z megane 3 i tam po prostu doprowadzisz przewód do kostki przylutujesz bądź na szybko złączki. Regulamin forum się kłania, pkt. 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi