krzychu83 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Witajcie Pacjent - Meg 2 ph1, 1.616v K4M760 Silnik dłużej kręci i gaśnie za kilka sekund, nagle, jak gdyby coś odcięło prąd/paliwo. Po odpaleniu, próbowałem lekko przegazować i miał problem delikatny z wejściem na obroty, przebierał. I tak z kilka razy. W końcu wyjąłem kartę, poczekałem kilka chwil, odpalił normalnie i wszystko jest ok. Zrobił tak ze dwa razy w przeciągu tygodnia. Raz po postoju 5 godz w ciągu dnia a drugi dziś rano po nocy. rozrząd (z kzfr) ma 20tyś km świece 8 tyś cewki nowe, tydzień temu zmieniałem. Na clip jestem umówiony dopiero w przyszłym tygodniu, ale może miał ktoś z Was podobny problem? i nakieruje mnie na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 1 godzinę temu, krzychu83 napisał: rozrząd (z kzfr) ma 20tyś km Czy elektrozawór kzfr był wymieniony? Jeżeli nie - wyjmij wtyczkę z zaworu; - sprawdź styki, - sprawdź jak chodzi silnik bez kzfr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dzięki, nie, elektrozawór nigdy nie był ruszany, sprawdzę wtyczkę. A bez eketrozaworu podłączonego jak powinien pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 24 minuty temu, krzychu83 napisał: A bez eketrozaworu podłączonego jak powinien pracować? Po odpięciu elektrozaworu silnik pracuje wg, tzw mapy w sterowniku; - kąt wyprzedzenia zapłonu będzie się zmieniał dopiero od ok; 3000 obr , - w silniku z sprawnym elektrozaworem oraz kzfr, proces ten ; - rozpoczyna się od 1400 obr , - max jest przy 3000 obr/min, - dlatego zyskujemy na mocy, Bardzo duży wpływ na działanie zespołu elektrozawór – kzfr ma rodzaj oleju ; - powinien być markowy - korzystnie jak jest 0W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Ok, rozumiem, czyli na odpiętym będzie słabszy trochę, ale nie powinien zgasnąć itp? Od czasu kiedy ją mam, olej co 10tys.zmieniam 5w40 elf, ale wcześniej wg.karty serwisowej co 30 było, ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 na diagnostyce wyszedł błąd czujnika wału, wymieniony. Jak na razie odpala bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi