Lukrasi Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Witam. Pisze z takim tematem, na polu 6 stopni i silnik jak jest zimny to falują obroty delikatnie. Ja przy świecach zarowych nic nie ruszalem. Oprócz tego hałasuje trochę od strony rozrzadu. Nie ma żadnej wzmianki w serwisowce że rozrząd był robiony. Ma przejechane 175 tys. kilometrów. Rozrząd raczej do falowania obrotów raczej nie ma nic, prawda? 1.6dci 130 oczywiście Edytowane 2 Listopada 2020 przez Lukrasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 58 minut temu, Lukrasi napisał: Ma przejechane 175 tys. kilometrów. Rozrząd raczej do falowania obrotów raczej nie ma nic, prawda? 1.6dci 130 oczywiście Raczej ma sporo ; - do kontroli/wymiany kpl; rozrządu na łańcuchu, - na clipie można sprawdzić ; - zgodność na czujnikach położenia dolnego i górnego wałka, Auto zakupione niedawno? - ciekawie jaki olej był stosowany i co ile wymieniany, - silnik ten wymaga bardzo kumatego mechanika reno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 2 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Mam właśnie zamiar sprawdzić tej czujniki. - olej był lany elf 5w30 i wymiany co 20tysi. Co masz na myśli mówiąc "wymaga kumatego mechanika" ? REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 45 minut temu, Lukrasi napisał: - olej był lany elf 5w30 i wymiany co 20tysi. Olej powinien być ; - Elf Evolution Full-Tech FE5W30 ( RN0720 ) - wymiana co ok;10.000 km do 12000 km, - ewentualna wymiana rozrządu kpl + koło zębate pompy oleju + łańcuch pompy oleju, 58 minut temu, Lukrasi napisał: Co masz na myśli mówiąc "wymaga kumatego mechanika" ? Czyli mechanika znającego ten silnik, a nie pierwszego lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Taki olej zalałem jak kupiłem dokładnie z ta normą. Ja co tyle wymieniam. Trzeba będzie pomyśleć bo hałasuje. A powiesz mi które pozycję w clipie do weryfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi