bakul Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Cześć, Wymieniałem żarówkę od oświetlenia rejestracji, następnie się wziąłem za wymianę prawego stopu. Wymieniłem, sprawdziłem, działa. Włożyłem lampę, odpalam samochód i nie działają nagle oba światła stopu oraz prawe zwykle, nie działa oświetlenie rejestracji i do tego pojawił się błąd ESP ASR SYSTEM FAULT. Wszystko było super do momentu, aż nie wziąłem się za wymianę żarówki Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Mi taki błąd w SC II wyskoczył przy spalonym bezpieczniku od świateł stop w kabinie. Może odwrotnie założona żarówka P21/5 W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waw_snow Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Też miałem taki błąd jak zakupiłem MIIphI, możliwe ze uszkodzony jest przekaźnik świateł stop (od mrugania świateł stop podczas awaryjnego hamowania) albo tak jak u mnie podstawa bezpiecznika szwankowała, po przeczyszczeniu styków usterka zniknęła. Polecam sprawdzić wiązkę od przekaźnika do skrzynki bezpieczników (przekaźnik jest nad pedałem gazu o ile dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakul Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Bezpiecznik zmieniony, swiatła stop działają i błędy zniknęły - dzięki @aniewa Dalej niestety nie działa prawe postojowe i podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Lewe działa. Pewnie bezpieczniki przy akumulatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Pewnie tak bo przy zakładaniu żarówki dwuwłóknowej brał udział pin gniazda żarówki zabezpieczony bezpiecznikiem świateł pozycyjnych. Znajduje się w module UPC pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi