Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zmagam się z problemem najprawdopodobniej ze wspomaganiem ale chciałbym się upewnić. Auto od czasu do czasu dziwnie reaguje na skręcanie kierownicą, ciężko mi znaleźć jakąś zależność kiedy to się dzieje lub nasila. Wcześniej bywało tak że jeżdząc po mieście wszystko było ok, wyjeżdzałem na trasę i przy większych prędkościach zaczynały się dziwne reakcje na kierownicy, wyczuwalna blokada i usztywnienie, przy próbie delikatnego ruchu kierownica jest lekka blokada i takie wrażenie 'skoku', jak stare kierownice kontrolery do gier komputerowych ;) po wjeździe do miasta czyli mniejsze prędkości problem był jeszcze bardziej odczuwalny. Ale zaznaczę że nie działo się tak zawsze. Ostatnio jednak coraz częściej, nawet po mieście zaraz po odpaleniu, przy czym słychać mocny stuk przy ruchu kierownica tak jakby gdzieś w kolumnie kierownicy, i dopiero po stuknieciu reakcja kół. Wyglądało mi to na coś mechanicznego czy z maglownica ale na dwóch warsztatach nic nie widzą, jedynie mam wywalone już amortyzatory, więc możwile że mcphersony tez, tak mi powiedziano , jednocześnie wysyłajać do elektryka. U elektryka żadnych błędów, mówił że na wspomaganiu ustawił jakieś parametry, kąt itp i żeby pojeżdzić ale raczej do wymiany pompa wspomagania będzie. Wyjeżdzajac od niego problem był nadal, nie dało się jeździć ale że było późno to stwierdziłem ze już następnego dnia wróce że nic to nie dało, po czym się okazuje ze 3 dni jezdzilem i problemy ustały, pozornie, do dziś ;) 

miał ktoś tak że to wspomaganie nie padło od razu tylko tak się kończyło stopniowo? bo nie wiem czy może nie zrobić najpierw amorków i tam nie szukać problemów. Zapomniałbym , nie wiem czy ma to znaczenie ale miałem kiedyś jednorazowo błąd kolumny kierownicy, nie dało się jej odblokować rano. Wieczorem magicznie przeszło :bash: