MRbociek Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witam! Mam problem z elektrycznymi szybami, głównie w przodzie od pasażera. Szyba podnosi się normalnie ale przy opuszczaniu przekasza się i blokuje... Da się to wyregulować czy trzeba wymieniać mechanizm podnoszenia ewentualnie ślizgi jeśli są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Należy zdjąć bok drzwi, wyjąć mechanizm unoszenia szyb, wyprostować go jeśli jest taka potrzeba oraz nasmarować prowadnice a następnie złożyć wszystko w odwrotnej kolejności. Są dostępne na YT filmy jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 już zamówiłem nowy mechanizm za 70zł, zobaczymy co ten ryż będzie wart XD Ten stary nie wydaje się pogięty ale straszne luzy ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam! Mechanizm wymieniłem na nowy i szyba fajnie się opuszcza. Tylko pojawił się inny problem. Szybę mogę otworzyć i zamknąć parę razy a potem blokuje się na zamkniętej i nic nie da się zrobić... Po odłączeniu na chwilę silniczka działa tak samo do czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 5 minut temu, MRbociek napisał: Szybę mogę otworzyć i zamknąć parę razy a potem blokuje się na zamkniętej i nic nie da się zrobić Kto w normalnym użytkowaniu robi parę razy? W instrukcji masz napisane, żeby w okresie zimowym ograniczyć używanie elektrycznych podnośników szyb. Jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 inne szyby tak nie mają. tylko ta jedna co wymieniałem mechanizm i nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Mechanizm wymieniony to chińczyk, czy OEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 zamiennik. Stary mechanizm wyczyściłem z starego smaru który był chyba wszystkiemu winien. Nie był śliski tylko strasznie lepki... Dałem nowy smar i wszystko fajnie lekko chodzi. Tam jedno połączenie miało luz to młotkiem sklepałem i jest OK. Lepiej działa niż nowy zamiennik. Ale po paru razach też się blokuje XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Sterownik silnika był delikatnie przegrzany. Będzie potrzeba to go wymienisz. Te ryżowe zamienniki to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Czy ja wiem czy taka tragedia. Ja jestem wymagający i mnie takie szczególiki denerwują... Ale np dla mojej mamy, co okno otworzy raz na miesiąc to te 70zł to serio bardzo dobra cena i z pewnością wystarczy. tragedia to raczej ogólnie ten mechanizm w przednich szybach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi