pendrix3 Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Mam pytanie w swojej megance 1ph1 1996r mam zmienione radio i mam pytanie jest jakaś możliwość dostania się do informacji o spalaniu itd. czy jest jakieś inne radio które będzie dawało taką możliwość a może moduł? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Wg. mnie tylko licznik z komputerem. Ale jeszcze musi być magistrala can. Kiedyś zrobiłem coś takiego w Clio 2. Działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Wystarczy wymienić licznik na taki z komputerem pokładowym i ewentualnie do licznika doprowadzić przewód ze sterownika odpowiadający za przekazywanie danych o wydatku paliwa. Silnik 1,6 dane o spalaniu wysyła z pinu 50 sterownika. Dla tego modelu sieć CAN nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendrix3 Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 @aniewaw jakim sensie wymienić licznik bo mam w samochodzie komputer pokładowy tylko przez zmienione radio manetka sterowania ani ten komputer nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Myślałem, że chcesz mieć komputer pokładowy w liczniku tak jak to fabryka wymyśliła. Jego odczyty zmieniane są przyciskiem w manetce wycieraczek. Zmiana radia w takim liczniku nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi