MathiasRaven Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Witam forumowiczów, prośba o sprawdzenie i ewentualne wyprowadzenie mnie z błędu. Mam ogłoszenie takiej Megane: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-iii-kombi-1-6-benz-dynamiquebez-wkladu-ID6DuImq.html?fbclid=IwAR2ob0hnhsJrWr6qX9eKI1ykysD70mtqhdf_q-I8YgQdNbV211BO5RkfoMc Ogłoszenie według mnie wygląda bardzo ładnie, a auto to jest właściwie to czego szukam, ale... Są zdjęcia z dwóch okresów - podpytałem właściciela i te zdjęcia z zieloną trawą były wykonywane ok 1,5 miesiąca temu. Pytanie dlaczego tak długo stoi bez chętnych? Obecny właściciel sprowadził ją osobiście pół roku temu z Niemiec i już sprzedaje co jest podejrzane - w czerwcu zrobiony rozrząd i hamulce i od tego czasu przejechał 5 tys. kilometrów. Zapytany o to tłumaczył się, że to 3 auto w rodzinie i zwyczajnie okazało się zbyt duże przy miejskim użytkowaniu. Podpytałem o możliwość sprawdzenia auta w serwisie to lekko zboczył z tematu tłumacząc, że w jego mieście nie ma ASO Renault. Sprawdziłem dane w CEPIKu i potwierdza się, że pierwszy przegląd w Polsce był w czerwcu 2020. I teraz mam zagwozdkę, bo mimo że przez rozmowę jego tłumaczenia mają jakiś tam sens, to dalej podejrzane jest to dlaczego sprzedaje auto po pół roku i dlaczego patrząc po zdjęciach ogłoszenie wisi ponad miesiąc... Liczę na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapient Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Auto nie jest bezwypadkowe/bezkolizyjne, a 6 miesięcy posiadania to raczej ucieczka od podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi